Студенти от ЮЗУ спечелиха 4 награди от танцова олимпиада в Белград

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет се върнаха с четири награди от Седмата балканска танцова олимпиада, организирана от „Балкански Алианс“, която се проведе на 18 и 19 ноември.

На сцената на театър „Вук“ в Белград ръководените от проф. д.изк. Анелия Янева студенти представиха свои авторски хореографии и получиха заслужени аплодисменти от публиката.

В категория „Дует“ студентите Ния Малешкова и Мартин Карагьозов спечелиха първо място с изпълнението на танца „Остани“, което е и тяхна съвместна хореография.

В категория „Соло“ студентите от специалност „Съвременна хореография“ бяха отличени с три награди, като първото място отново бе за първокурсничката Ния Малешкова. Тя представи авторска хореография, озаглавена „Любовта е сляпа“. Второ място получи първокурсничката Райна Радева за постановката и изпълнението ѝ на „Жажда за живот“. Третото място бе присъдено на Мартин Карагьозов от четвърти курс, който танцува хореографията на неговата съкурсничка Йоанна Петева – „Стрела от отсрещния бряг“.

Освен призовите места, двама от студентите бяха удостоени и с възможност за едноседмично обучение в Института за съвременни танци в Белград.

Следващата проява на студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще бъде на 28 ноември 2023 година от 18:00 часа в Дома на културата в София, където ще се представят със самостоятелен концерт-спектакъл „Коледни звезди“. Това ще е техният подарък за предстоящите празници, зареден с много добро настроение и атрактивни авторски хореографии от мюзикъли, задания по ритмика, съвременни прочити на басни, дуети и ансамблови хореографии в стилистиката на модерния танц.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини