Илко Стоянов: Новият кмет поема ОФК Пирин с положителен баланс, стига оправдания!

Илко Стоянов: Новият кмет поема ОФК Пирин с положителен баланс, стига оправдания!
Бившият градоначалник Илко Стоянов изрази своя позиция във Фейсбук след вчерашното изказване на настоящия кмет Методи Байкушев, че ОФК "Пирин" има огромни дългове и 0 лева в сметката. Според Байкушев дълговете са огромни, надхвърлят 270 000 лева, има задължения към доставчици и футболисти. налага се спешен превод от 7000 лева, за да може клубът да организира следващите мачове до края на този полусезон. 
 
Илко Стоянов опровергава тези твърдения и ги определя като лъжа.
 
Ето и неговата позиция без редакторска намеса:
 
Вчера Методи Байкушев пак изрече ЛЪЖА. А най-циничното е, че изрече тази лъжа, докато обещаваше да говори истината. Типичната марка на ПП-ДБ: важно е да излъжем днес, а пък утре ще му мислим как пак да излъжем.
Неговите думи бяха, че ОФК “Пирин” има задължения към НАП в размер на 270 000 (двеста и седемдесет) хиляди лева и за съжаление тази лъжа беше безкритично разпространена, при това без да бъде попитан управителят на ОФК “Пирин” дали това е вярно. Аз все пак си направих усилието да попитам и сега накратко и съвсем разбираемо ще ви дам данни за финансовото състояние на ОФК “Пирин”.
❗️Към 17.11.2023г. (петък) задължението към НАП е в размер на 173980, 71 лева.
❗️Към същата дата, вземанията на ОФК “Пирин” са в размер на 340 000 (триста и четиридесет хиляди) лева. Повтарям, за да го прочетат внимателно от екипа на засега избрания кмет (нека изчакаме да мине и съдебната фаза на този избор) - 340 000 (триста и четиридесет) хиляди лева. Вземанията произтичат от нотариално заверени договори с други професионални футболни клубове и са безспорни. Плащанията по договорите бяха спрени, след като Петър Занев напусна клуба, но сега след като ще бъде върнат като управител, се надявам да бъдат възстановени. Искрено се надявам да се случи, защото лично за мен Пирин е по-важен от политиката и го доказах, като не говорех нереални неща по време на предизборната кампания. Ако Занев не може да се справи с тези плащания, давам допълнителен жокер на Байкушев - нека опита с Табутов и Чапов, които са в добри взаимоотношения с лицето, което се разпорежда да платят дължимите суми.
✔️ Заплатите на футболистите се дължат на 10-то число от месеца, следващ месеца на положения труд. Към 10 октомври, докато съм действащ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и особено след резултата от изборите, отговорността за ОФК “Пирин” премина изцяло върху Методи Байкушев. Съжалявам, но голяма част от рекламодателите на "Пирин" не му вярват. Така че, негова е отговорността да звъни и да ги убеди, че си заслужава да рекламират за "Пирин". Това обаче изисква самият той да излезе от виртуалния си живот във Фейсбук и вече да влезе в реалния.
✔️ Както се вижда равносметката е елементарна - новият кмет и новият управител поемат ОФК “Пирин” с положителен баланс от малко над 165000 (сто шестдесет и пет хиляди) лева (приспадайки задълженията към НАП), като дължат една заплата на персонала и около 70000 (седемдесет хиляди) лева към различни доставчици. Имат и стабилен действащ договор с основния рекламодател на ОФК “Пирин” - дружество, притежаващо марката “8888”.
???? Само за два дни кметуване, Методи Байкушев успя да съсипе един от най-стойностните проекти на община Благоевград - първият ни регистриран високотехнологичен парк.
???? Искрено му пожелавам да не повтаря тази грешка и да не допуска да бъде ликвидирана една от марките на Благоевград - футболен клуб “Пирин”, още повече че отборът е с много по-добри спортно-технически показатели от миналогодишните. Всеки момент ще бъде завършено и изграждането на модерно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.
‼️Стига мрънкане и оправдания, Байкушев! По време на предизборната кампания и двамата казвахме, че Благоевград няма време за губене, но ти си кметът поне засега. Хващай се за работа или се отказвай, докато е време!
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини