ПП събра актива в Благоевград, Николай Денков:Полицаите, упражнили насилие над протестиращи, трябва да бъдат наказани

ПП събра актива в Благоевград, Николай Денков:Полицаите, упражнили насилие над протестиращи, трябва да бъдат наказани

Ръководството на "Продължаваме промяната" проведе този следобед национална среща в Благоевград, на която събра актива и кметовете на партията. На събитието присъства и премиерът академик Николай Денков.

Основна тема на събитието беше плановете на местната власт за следващите 4 години. Асен Василев и Кирил Петков изнесоха лекция за корупцията като икономика, антикорупционни практики в общините, борба със съществуващите корупционни мрежи и практики.

Всеки, който се е захванал с политика, трябва да очаква да има натиск върху него. Не съм направил никакъв компромис, който е важен за развитието на страната. Има такива опити и примерът с дерогацията е такъв, но аз съм отказвал компромиси", заяви премиерът Николай Денков=

Той коментира и полицейското насилие над футболните запалянковци по време на протеста срещу БФС.

"Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите. Още не съм обсъдил с вицепремиера Мария Габриел искането за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. В понеделник или вторник ще се видя с нея, защото пък в сряда аз ще съм в чужбина. В не малка степен моето отношение към министър на вътрешните работи ще се определи и от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за насилие, които видяхме. Действително неприемливо е полицаи в центъра на София по този начин да действат с протестиращите. Искам да подчертая, че огромно мнозинство от полицаите действаха както трябва, без насилие и да им благодаря, но тези, които употребиха насилие, трябва да бъдат наказани", допълни премиерът.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини