Банско грейва на 2 декември, на студентския празник пускат лифтовете

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

На 2 декември кметът на община Банско Георги Икономов ще запали коледните светлини на елхата на площад „Никола Вапцаров“, с което ще бъде даден старт на коледните тържества в планинската община. Наред с това всички емблематични сгради в града, централни улици и входове на курорта, са украсени за по-добро празнично настроение.

Ски – зона Банско отваря врати на  8 декември, когато лифтовете и съоръженията започват да работят. Богата програма и много изненади са подготвени за официалното откриване на сезона на 17 декември, както в центъра на града, така и на Бъндеришка поляна.

През целия месец декември, Банско ще бъде център на безброй коледни прояви и тържества. Класът по пиано и театрален състав при Народно читалище „Никола Вапцаров“ ще изнесе своя коледен концерт на 16 декември. Седмица след това, на 22 декември самодейните състави към читалището ще подарят на публиката празничен концерт под надслов „Бяла Коледа“. Жителите и гостите на града, избрали да посрещнат Нова година в Банско, ще могат да се включат в празничния концерт на централния площад в новогодишната вечер, на който специален гост ще бъде младата фолклорна изпълнителка Радостина Паньова. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини