Новоизбраните кметове и съветници в община Симитли положиха тържествена клетва

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Кметът на Община Симитли за шести мандат - Апостол Апостолов, кметове на кметства и 17 общински съветници положиха вчера клетва на първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет – Симитли, което се проведе в НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“. 

Тържественото заседание бе открито от областния управител Мария Димова, която поздрави кмета на община Симитли Апостол Апостолов и всички избрани общински съветници и кметове на кметства.

Величка Ушатова, председател на ОИК – Симитли, обяви резултатите от Местни избори 2023, а Апостолов, както и новоизбраните общински съветници и кметове на кметства се заклеха да работят за благоденствието и интересите на жителите на община Симитли.

Тържествената сесия бе водена от най-възрастния общински съветник – Юлия Янчева.

Най-важната точка от дневния ред на днешното заседание бе избор на председател на Общински съвет – Симитли. С тайно гласуване общинските съветници на местния парламент в Симитли си избраха най-младия председател на общински съвет в Българи. С подкрепата на 14 съветници за лредседател на Общински съвет – Симитли бе избран отново Вилимир Маринов Александров, който благодари за оказаното доверие и обеща да работи усилено, за да го оправдае. 

Последваха няколко изказвания на общински съветници и граждани, след което новоизбраният председател закри първото заседание.

След тържествената сесия кметът Апостолов, новите общински съветници и кметовете по населени места бяха посрещнати в сградата на Общинска администрация-Симитли с питка и мед. Отец Спас отслужи тържествен водосвет в кабинета на Апостолов и поръси всички присъстващи за здраве със светена вода.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини