Проверяват бюлетините в три секции в Сандански по делото срещу избора на съветници

Проверяват бюлетините в три секции в Сандански по делото срещу избора на съветници

Административен съд – Благоевград даде ход на делото по оспореното решение на ОИК-Сандански относно обявяването на резултатите от гласуването при произведените местни избори за общински съветници в община Сандански на 29.10.2023 година. Решението е оспорено с три жалби с наведени доводи за неправилно отчитане действителния резултат от изборния ден.

В открито заседание съдът допусна проверка истинността на действителните и недействителните бюлетини в протоколите на три секционни комисии и назначи съдебно-техническа експертиза за проверка на видеозаписите от видеонаблюдението в трите избирателни секции. Съдът разпореди ОИК-Сандански да осигури за следващо заседание избирателните списъци на посочени секции в община Сандански.

Следващото заседание по делото е насрочено за 20.11.2023г. от 14:00 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини