Бившият кметски наместник на Боровичене ще управлява Струмешница до избора на нов управник

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Едно петричко село не си избра кмет. Жителите на Струмешница опитаха да излъчат новия си управник, но не успяха. Причината е в абсолютно равния резултат между двамата кандидати на балотажа. Точно по 110 гласа получиха Стефан Стойчев от СБОР и Николай Манолчев от СДС, а нито един не задраска квадратчето „не подкрепям никого“.

Досегашният кмет Мирослав Манолчев отпадна на първи тур с трети резултат. „Който и да спечели надпреварата, ще има много работа по инфраструктурата, по ВиК мрежата“, твърди доскорошният управник. А интересното е, че след този хикс на втория тур той има нов шанс пак да се пробва да спечели кметския стол.

Процедурата изисква ОИК-Петрич да информира ЦИК, че няма избран кмет на село Струмешница. После трябва президентът Румен Радев да издаде Указ за нов избор, като вотът се насрочва не по-късно от 60 дни преди изборния ден. Това на практика означава, че нови избори в населеното място ще има в края на януари или началото на февруари. На тях може да явят всички кандидати за кметския пост, а не само двамата, достигнали до балотажа.

Начело на селото дотогава ще е бившият кметски наместник на село Боровичене Вангел Тилев, който беше избран за временен управник от Общинския съвет в Петрич. По закон той ще е на поста до полагането на клетва от новоизбрания кмет на Струмешница.

„Ще се опитам да съм полезен на хората в селото. Аз бях назначен за временен кмет и на село Долна Крушица, където си избраха управник. Така че ще съсредоточа усилията си само в Струмешница през следващите 1-2 месеца до избора на нов кмет“, коментира Вангел Тилев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини