Нови жалби срещу избора на общински съветници в Петрич, Благоевград и Сандански

Нови жалби срещу избора на общински съветници в Петрич, Благоевград и Сандански

Нови жалби стигнаха до Административен съд-Благоевград, те оспорват избора на ОбС в областния център на Пиринско, както и в общините Петрич и Сандански.

Образувано е дело против решение на Общинска избирателна комисия-Петрич за избиране на общински съветници. Жалбата е на Марио Минев, кандидат за общински съветник от листата на ДПС. В нея се твърди, че са допуснати тежки, съществени нарушения на изборния процес, при които е невъзможно да се установи действителна воля на избирателите. Оспорва сe изборът и се иска отмяна на обжалваното решение.

Жалбата е с искане за спиране изпълнението на решението на ОИК-Петрич.

Против това решение е депозирана и жалба от Лъчезар Митрев, кандидат за общински съветник от ПП „Обединени земеделци“. В нея се твърди, че оспореното решение отразява неправилно и манипулативно волята на избирателя.

В Административен съд е образувано поредно дело против решението на Общинска избирателна комисия-Благоевград, то е след жалба на Ваня Алексиева, кандидат за общински съветник от МК „ВМРО-БНД (Български гласъ)“. Жалбоподателят иска проверка на изборния резултат чрез отваряне на запечатаните изборни книжа и повторно преброяване в посочени в жалбата секционни избирателни комисии в община Благоевград.

Има образувано дело и срещу решението на ОИК-Сандански за обявяване резултатите от гласуването на вота на 29 октомври. То е по жалба на ПП „Ред, законност, справедливост“. В нея се навеждат доводи за съществени нарушения на изборния процес, от които е невъзможно да се установи действителната воля на избирателите. Иска се отмяна на оспореното решение.

Решението на ОИК в Сандански е оспорено и от трима кандидати за общински съветници от Партия „ВМРО-Българско национално движение“. Жалбата е депозирана в Административен съд от Борислав Миталов, Димитрина Гаджева и Илиян Панчев. Иска се отмяна на решението като незаконосъобразно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини