Община Благоевград изготви проект за 10 млн. лв. за преобразяването на квартал Вароша

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

С проект за 10 млн. лв. Община Благоевград превръща кв. „Вароша“ в център за обществен живот, култура и изкуство. Общината кандидатства директно в Брюксел по проект за превръщането на старинния квартал в център за обществен живот, култура и изкуство.

Чрез изграждането на многофункционален център “Varosha Innovation Nexus” (VIN) (Nexus Хъб) традиционни къщи в квартал „Вароша“ ще бъдат реставрирани, високотехнологично оборудвани и превърнати в жизнени, функционални пространства за подкрепа и развитие на млади таланти и предприемачи.
 
Освен това ще бъде създадено отворено офис пространство, подходящо за стартъпи и малки бизнеси, място, където в динамична среда ще се обменят идеи. Оживяването на кв. „Вароша“ и превръщането му в културен център ще даде възможност Благоевград да бъде домакин на различни събития, фестивали и изложби.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини