Драма с наши работници в Хамбург! Четирима загинаха при срутване на скеле

Драма с наши работници в Хамбург! Четирима загинаха при срутване на скеле

Четирима строителни работници загинаха при рухването на скеле на голям строителен обект в Хамбург. Според службата за градско развитие те са българи. Още един работник е с опасност за живота, но каква е неговата националност на този етап не е уточнено.

8-етажното скеле се е срутило върху асансьорна шахта вчера сутринта малко след 9 часа местно време. Височината на отломките достигала до втория етаж на сградата, до която е било разположено съоръжението.

Следователи от хамбургската полиция вече са започнали първоначален оглед. "Въпреки това е много рано да се даде оценка за причината за срутването", каза представител на силите на реда. 

Инцидентът е станал в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург. На обекта работят 1400 строители, но днес заради поредица празнични дни на мястото са били 700 работници.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини