ЦИК реши: В неделя гласуваме само с хартиени бюлетини

ЦИК реши: В неделя гласуваме само с хартиени бюлетини

ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машини, но все още не е ясно дали това решение ще остане окончателно, предаде БГНЕС.

Членът на ЦИК Емил Войнов предложи на изборите в неделя, както и на балотажа следващата седмица да се гласува само с хартиени бюлетини.

В ЦИК е получено писмо от министъра на електронното управление Александър Йоловски. В него се посочва, че все още не е завършен процесът по сертифициране на устройствата за гласуване. Това е ключово изискване в Изборния кодекс.

12 от членовете на ЦИК гласуваха за отпадане на възможността за гласуване с машини. Но все още не е ясно дали това решение ще остане окончателно.

Това стана след днешния скандал, при който стана ясно, че заместник-министър на електронното управление е снимал кодовете.



Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини