Двама загинали след гонка на патрулка с кола на мигранти край Сливен

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Гонка с кола с мигранти на АМ "Тракия" приключи с две жертви. Тази нощ, в района на 273 километър край Сливен, патрул е подал сигнал за спиране на лек автомобил. Водачът не се съобразил и увеличил скоростта в опит да избяга в посока София, посочват от МВР.

След няколко километра шофьорът загубил контрол над колата и се обърнал в нива. В автомобила пътували 14 лица. Установено е, че 12 от тях са чужди граждани и са без документи. Водачът е 26-годишен българин. Той е в тежко състояние в болницата в Сливен. Мъжът е криминално проявен и е без свидетелство за управление на МПС, посочват от полицията. 

При катастрофата на място са починали двама души - един от мигрантите и спътник на водача. В болница в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"- Сливен са откарани 10-има пострадали. Те са на възраст между 18 и 23 години. Шестима от тях са приети за лечение - четирима са в реанимация, а двама са в отделенията по "Хирургия" и "Неврохирургия". Няма опасност за живота им. Други двама мигранти са откарани в лечебно заведение в Ямбол, уточнява NOVA

Петима от пострадалите, които са прегледани и освободени от болницата в Сливен, ще бъдат отведени от полицията в бежанския център в Любимец, за да бъдат разпитани. 

"Лекият автомобил е с чужда регистрация. Един човек е починал на място. Втората жертва е починалата на път за болницата", заяви старши комисар Димитър Кикьов, Охранителна полиция ОДМВР - Сливен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини