Община Благоевград: Спрете с политиката! Парк Македония е на хората, а не на кмета!

Община Благоевград: Спрете с политиката! Парк Македония е на хората, а не на кмета!
Във връзка с изявление на областния управител Мария Димова, касаещо статута на имота в района на бившите казарми в областния център, Община Благоевград призовава институциите да спазват добрия тон и да не позволяват да бъдат използвани за политически цели.
 
Тази сутрин Областна администрация разпространи информация, в която се посочва, че иска Административен съд - Благоевград да отмени заповед на главния архитект на Община Благоевград и имотът в района на бившите казарми да бъде върнат в патримониума на Държавата.
 
"Уточняваме, че заповедта на главния архитект, отнасяща се за одобрение на ПУП на терена на бившите казарми, е издадена на база на влязло в сила решение на ОбС - Благоевград, което областният управител Мария Димова е имала възможност да върне, но подобни действия не са предприети в предвидените за целта срокове. Напомняме, че между Община Благоевград и Областна администрация се водят множество дела, предимно спечелени от кметския екип. Въпреки това Община Благоевград не си е позволявала да коментира съдебни казуси преди постановяване решението на магистратите. Вярваме, че независимата съдебна система ще се произнесе справедливо, тъй като парк „Македония“ и към момента е изцяло публична общинска собственост и всеки опит той да бъде отнет означава, че имотът се отнема не от кмета, не от Общински съвет, а от жителите на община Благоевград", се казва в позицията на Община Благоевград. 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини