Община Разлог с готов проект за изграждане на нова спортна зала

Община Разлог с готов проект за изграждане на нова спортна зала

Община Разлог е готова с проектирането на нова многофункционална спортна зала, до стадион “Септември” в град Разлог.
Предвижда се прилагането на актуални строителни технологии, съобразно изискванията за провеждане на спортни, културни и друг вид масови мероприятия. Проектните дейности на Община Разлог обхващат обособяване на игрално поле с минимални размер 45 х 25 метра, с опция за разграничаване, така че да бъде използвано за няколко вида спорт.
В залата ще бъдат изградени трибуни с капацитет 1300 седящи места, с механизъм за телескопично прибиране, който ще даде възможност за организиране на мащабни спортни мероприятия, конференции, изложения и културни събития.

Проектните дейности са насочени също към по-голяма енергийна ефективност:
- чрез изграждането на фотоволтаична система за производство на ел.-енергия и система за съхранението ѝ - за собствени нужди в тъмната част на денонощието;
- използването на съвременни инсталации за отопление, вентилация и климатизация и енергоефективно осветление.

Община Разлог стартира и следващият етап за реализиране на дейностите, насочени към подпомагане на тренировъчния процес на спортните клубове, както и насърчаване на местното население към активен и здравословен начин на живот, като в най-скоро време очаква одобрение на изготвения проект.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Друг
    А има ли пари в бюджета да се построи или просто малко предизборни пожелания
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини