Малки шахматисти носят успехи на Банско с царици и пешки

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Младите шахматисти Иван Атанасов и Емилия Пазвантова от Банско се представиха отлично на турнирите "Маринополци" и "Полски гамбит".
 
В събота в Павликени се проведе осмия открит турнир по шахмат "Маринополци". В него взеха участие близо 80 състезатели и любители на тази древна игра. Освен участници от България, претенденти за наградния фонд бяха и състезатели от Германия и Франция. На този спортен форум една от младите надежди на шахмата в Банско - Иван Атанасов, се класира на второ място и взе сребърен медал в най - малката възрастова група - за деца до 8 години.
 
В неделя, на петия открит турнир по шахмат "Полски гамбит" в град Полски Тръмбеш, Емилия Пазвантова, една от най-малките участнички в него, се класира на престижното четвърто място при огромна конкуренция в своята възрастова група. Изключителен малшанс, лиши талантливата шахматистка от Банско от възможността да се качи на почетната стълбичка. Записаните за този турнир около 80 участници, предложиха на зрителите оспорвани двубой под зоркия поглед на организаторите от Шахматен клуб Асеневци от Велико Търново.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини