Турист от Англия прегази пешеходец в Банско с колата си

Турист от Англия прегази пешеходец в Банско с колата си

Тежък пътен инцидент доведе до смъртта на 61-годишен мъж в град Банско. Трагедията се е разиграла снощи към 20:30 часа на път II-19 между зимния курорт и Разлог. Движещият се по пътното платно банскалия Борис Г. е блъснат от лек автомобил „Киа“, управляван от 52-годишен англичанин. Инцидентът е станал в района на известна бензиностанция. Екипи на Спешен център и полицията се озовали на мястото и открили пострадалия мъж в тежко състояние.

Пешеходецът е транспортиран в МБАЛ-Разлог, където е констатирана смъртта му. На водача на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отчела наличие на 0,33 промила. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Инцидентът е станал в района на известна бензиностанция.

Водачът на колата е турист, който ползвал автомобил под наем. Той обяснил на полицаите, че не е видял  мъжът, който се движел по платното в тъмната част на денонощието.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини