Пример за социална Община: Благоевград изплати 800 000 лева за новородени деца само за 2 години

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е изплатила 800 000 лева на млади семейства за новородените им деца от началото на 2022 година. за миналата година тази сума е 400 000 лева, а от началото на тази годиа до момента са подпомогнати с още толкова. Това е показателен пример за активната социална политика на местната власт и на екипа на бившия кмет Илко Стоянов.

Въпреки че в този период бе изключително трудно и бе изпитание за всички общини в страната, а местните администрации работиха в условия на инфлация, нестабилна политическа обстановка и липса на бюджети. В нито един момент Община Благоевград не забави и на постави и под най-малко съмнение своята подкрепа за младите семейства и техните деца. 

Силата и качеството на едно управление си личи по отношението към различните социални групи. Да, важно е да се говори и да се работи и по други проблеми - за изграждане на индустриална зона, за нови работни места, за дупките и кучетата по уличите. От най-голяма значение обаче е как се отнася местната администрация към младите семейства и техните деца, както и към уязвимите групи.

Голямата сума, която е изплатена през изминалите две години, особено на фона на изплатени 0 /нула/ лева през 2020 година, когато начело на общината бе друг кмет със свой екип, говори и за повишената раждаемост на територията на общината. Което пък сочи друго - че Благоевград е прекрасно място за създаване на семейство и за отглеждане на деца.   

Изводите всеки може да си направи. Община Благоевград в последните две години е с поглед към социалните групи, които се нуждаят от подкрепа. И това е повече от очевидно, както се вижда и от справката за социалните плащания - от 43 500 лева през 2020 г. до 100 000 лева от началото на тази година до момента. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини