Почит към героите, концерти, изложба и представяне на книга за 111 г. свобода в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев
Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 111-ата годишнина от освобождението на Неврокоп от османско робство. Събитията започват на 15 октомври /неделя/ с посрещане на участниците от туристически поход „Освободителите на Неврокоп“, организиран от Туристическо дружество „Момини двори“. Трите лъча ще пристигнат на площад «Гоце Делчев» във времето от 15:00 до 16:00 часа. На следващия ден ще бъде открита документална изложба “Градът - спомени в снимки. Неврокоп през първата половина на XX век”. Изложбата ще бъде в Общинския исторически музей, а откриването е в 17:00 часа.
 
Проявите продължават на 17 октомври /вторник/ с представяне на детската книга «За един принц, за една принцеса». То ще се бъде от 17:30 часа в Народно читалище «Просвета – 1865».
 
Кулминацията на тържествата ще бъде на 19 октомври /четвъртък/. В 12:00 ч. ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.
 
В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.
 
Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните.
 
На 20 октомври /петък/ ще се състои концертът на танцови формации от областта под мотото “Научи ме да играя”. Той започва в 16:00 часа в Градския парк.
 
Честванията завършват със заключителен концерт за празника на града на група DASS и със специалното участие на група “БТР”. Концертът ще бъде на 22 октомври /неделя/ от 18:00 часа в Градския парк.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини