Втора кариерна борса с водещи организации в химическата индустрия се проведе в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Втора кариерна борса се проведе днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тя е насочена към студенти, обучаващи се в професионално направление 4.2. „Химически науки“. От името на заместник-ректора по научноизследователската дейност и докторантското развитие проф. д-р Иванка Станкова, форумът откри гл. ас. д-р Елица Чорбаджийска, преподавател в катедра „Химия“ към Природо-математическия факултет на университета. В рамките на събитието студенти от различни специалности имаха възможност да се запознаят с тенденциите на пазара на труда и възможностите за реализация, а работодателите да осъществят  връзка с потенциални кадри.

В кариерния форум участваха 11 работодателски организации, водещи компании в химическата индустрия и други заинтересовани бизнес организации. На специално обособени щандове работодателите презентираха своята дейност и провеждаха кратки интервюта със студентите.

Представители на Кариерния център на Югозападния университет „Неофит Рилски“ участваха във форума със самостоятелен щанд. Специалистите от Центъра запознаха студентите и работодателите с услугите, които предлагат.

Кариерната борса бе организирана в рамките на проект BG05M2OP001-2.016-0013 „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в „Химикотехнологичен и металургичен университет“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Дейностите по проекта имат за цел, посредством партньорство и взаимодействие с други университети, да се модернизира и да се повиши качеството на обучението по професионално направление 4.2. Химически науки в Югозападния университет „Неофит Рилски“. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини