Двама полицаи пострадаха след гонка с шофьор в Кюстендилско

Снимка: МВР, архив
Снимка: МВР, архив

Двама полицаи са ранени след гонка на територията на областите Кюстендил и Благоевград, съобщиха от полицията в Кюстендил, предаде БГНЕС. Лек автомобил е причинил катастрофа в района между селата Нов чифлик и Багренци.

Преди това водачът е шофирал рисково и не се е подчинил на подадените полицейски сигнали за спиране и проверка по пътя от Банско по ПП Е-79. Автомобилът навлязъл на територията на Кюстендилска област и поел в посока града, става ясно от съобщението на полицията. 

Дежурните в областните дирекции в Благоевград и Кюстендил са били в непрестанна връзка. Оперативният дежурен в Кюстендил разпорежда изграждането на контролно-пропускателни пунктове. Водачът обаче продължава да не се подчинява на подаваните сигнали от полицейските служители и да шофира рисково, преминава през заграждения и шипове с висока скорост, удря служебен полицейски автомобил, а се блъска в крайпътно дърво.

41-годишният водач е изведен от автомобила, задържан е, предстои да му бъдат направени медицински преглед и изследвания в болница. Двамата полицаи са прегледани. Единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, другият е със счупен пръст на дясната ръка.

Започнато е досъдебно производство по случая, уведомена е прокуратурата, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини