Огнен ад вилня в търговски център в Гоце Делчев, няма пострадали хора, щетите са за стотици хиляди

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Огромен пожар избухна снощи в търговски център в град Гоце Делчев. Огънат най-вероятно е тръгнал заради повреда в климатичната инсталация на заведението, което е на последния етаж на четириетажната сграда. Много бързо са реагирали персоналът и клиентите, които бързо са напуснали помещението. Няма пострадали хора. Огънят обаче много бързо е обхванал не само последния етаж, но и третия етаж.

На място са пристигнали четири екипа огнеборци. На помощ на тях се притекли собственици на търговски обекти, служители и много доброволци не само от Гоце Делчев, но и от района. Битката с огнената стихия продължила цели 7 часа. Огънят е потушен напълно в 02,00 часа тази нощ. На място са останали дежурни групи, които да следят за възникване на нови огнища. Край търговския център има и други търговски обекти, и жилищни сгради. Пожарникарите не са позволили на пожара да се разпростре извън горящата постройка.

Предотвратили са и достигането на огнените езици на долните два етажа. На партера има магазин на „Техномаркет”, който е пълен с техника, можело е да се стигне и до експлозии.

„Искам да благодаря и на огнеборците, и на доброволците. Всички снощи показаха, че когато са единни, може да се постигнат резултати. Хората помагаха за потушаването на огъня, а не си правеха селфита пред горящата сграда. Собствениците и персонала на съседните търговски обекти също са ерагирали адекватно и са преместили на безопасно място своите стоки, за да не бъдат засегнати от огъня. Материалните щети са огромни, дано собствениците имат застраховки”, заяви тази сутрин кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

Той подчерта, че е много важно да се обърне внимание на обучението на служителите в търговски обекти по отношение на гасенето на пожари. Защото е много важно да се реагира правилно в първите минути, а не да се действа под знака на паниката. Още повече, че повечето персонал в подобни обекти е съставен от млади хора. „Добре е те да преминават някакъв курс на обучение и да са наясно какво се прави в случай на пожар”, каза още градоначалникът Владимир Москов.

                                         Пожар-ГД

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини