Съветник на Тодор Тагарев вдигнал скандал в Пирогов: Искал да извадят дете от шокова зала, за да вкара своето

Мустафа Емин, снимка: Фейсбук
Мустафа Емин, снимка: Фейсбук

Скандал в "Пирогов" се е разиграл със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев - Мустафа Емин. За това алармира Неда Диманова, медицинска сестра в болница, във фейсбук, чийто разказ споделиха от лечебното заведение.

Мъжът вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото.

Мустафа Емин е демократ от Родопите, учредител на местната организация в Рибново и член на Националния съвет на „Да, България!“.

Случката за отношението на съветника на Тагарев разказва работеща в здравното заведение, като публикацията и е споделена от фейсбук страницата на "Пирогов": 

"Нощес в "Пирогов" дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в "Пирогов" и можем да проверим.

Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах "господаря" от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Да, това е!", пише Диманова. 

Минути след като от "Пирогов" публикуваха публикация за случката депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев коментира: "Съжалявам и се извинявам за случилото се. Ще проверя веднага."

По-късно стана ясно, че партийна проверка ще провери нарушил ли е етичните норми Мустафа Емин. От формацията "Движение Да, България обясниха, че са получили сигнал за инцидент със съпартиеца си от 28 август.

"Да, България" не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията, заявяват от движението.

С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана е Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията, обясняват от там

От Министерството на отбраната също излязоха със позиция относно случая.

"По повод на публикациите в медиите, свързани със съветника в политическия кабинет Мустафа Емин, Ви уведомяваме, че извършваме проверка на случая, за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия", написаха те.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини