Царици и пешки! Силен шахматен турнир за празника на град Симитли

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и със съдействието на шахматен клуб „Капабланка 97“ за втора година се организира фестивал на шахматистите.

Турнирът ще протече в 9 кръга по швейцарска система. Класирането е според набраните точки. В случай на равенство ще се прилагат следните допълнителни показатели: Бухолц Медиана, Бухолц, брой победи и ниво на постижение.  Контролът за времето на една игра е от 10 минути плюс 5 секунди. Във второто издание на шахматния фестивал главен съдия ще бъде Георги Бедников, който е международен съдия по шахмат.  

Шах фестът е част от съпровождащите събития, посветени на празника на град Симитли. Състезанието  ще се проведе в комплекс "Алпийска градина" на 2 септември, то започва в 10:00 часа. Право на участие имат всички шахматисти, заплатили турнирна такса на място в размер на 25 лева. Всеки може да се запише до 09:30 часа на 2 септември.

Заявка за участие шахматистите могат да изпратят на  e–mail:  ste.vas@abv.bg  и тел. 0896 631 643 (Георги Бедников – Главен съдия на турнира) и тел. 0886 688 724  (Антон Владимиров - директор на фестивала).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини