Актьорът Джеймс Уудс напусна Twitter за въведената цензура от тази социална мрежа

Актьорът Джеймс Уудс напусна Twitter за въведената цензура от тази социална мрежа

Американският  актьор Джеймс Уудс е напуснал социалната мрежа  Twitter след като  е разбрал за случаите на цензура по отношение на много ползватели на тази социална мрежа, съобщава The Hill.

В своят последен, за момента пост в Туитър, 69 годишния актьор пише : «тъй като  Twitter сега се занимава с цензура , аз повече няма да се ползвам от него, защото аз имам право дадено от конституцията на свобода на словото».

Отбелязва се ,че актьорът е един от привържениците на Доналд Тръмп , като по време на кампанията той е имал 480 000 последователи в социалната мрежа.

«Знаменитото изречение на Волтер , беше тихо погребано от тези леви диваци, демократите » — се казва в неговият акаунт .  Въпреки всичко , неговия профил и „туити” до този момент са достъпни за останалите ползватели на мрежата.

Решението на Уудс съвпада с действията на компанията  Twitter, която  блокира  акаунти на няколко известни ползватели в социалната мрежа , даже и на такива с проверени данни , които са свързани с движението  «алтернативните десни» (alt-right).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини