Опасно време! Четирима се удавиха за денонощие по Южното Черноморие

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Четирима души са се удавили по Южното Черноморие през последните 24 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Оттам призовават за по-голямо внимание към плажната сигнализация. Особено внимателни трябва да бъдат родителите, чиито деца използват надуваеми съоръжения, тъй като вълнението може лесно да ги повлече навътре в морето.

Снощи около 18:00 часа на охраняем плаж в курортния комплекс "Слънчев бряг" от водата е изваден румънски турист на 54 години, който е починал малко по-късно, въпреки оказана му на място медицинска помощ, съобщиха още от местната полиция.

Около 10:30 часа днес на Северния плаж в курортния комплекс спасителите са извадили от морето тялото на удавен руски гражданин. В същия час, но в град Китен, туристи са забелязали удавена жена. Тялото ѝ е издърпано на брега, като от ОД на МВР - Бургас уточниха, че тя е на видима възраст около 60 години, но самоличността ѝ не е установена.

Полицията съобщава и за случай, при който тялото на млад мъж е извадено от морето в района на северната крайбрежна алея в Несебър. Сигналът за починалия е получен 5:00 часа тази сутрин.

От началото на месец август спасителите на морски плажове предупреждават за "мъртво вълнение", което се разпознава при наличие на "коридор" от разпенена вода, често с различен цвят от водата наоколо. Течението почти винаги е перпендикулярно на брега и се образува близо до него. Попадналите в "мъртво вълнение" не бива да плуват към брега, а успоредно на плажната ивица.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини