Васил Божков се прибира от Дубай, качи снимка от самолета

Васил Божков, фото, личен архив
Васил Божков, фото, личен архив

Васил Божков обяви, че се прибира в България. Той направи това през официалната си страница във Фейсбук.

"Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30", написа той. 

Още на 16 май намиращият се в Дубай бизнесмен поиска да се върне като защитен свидетел срещу Борисов.  "Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел", написа тогава Божков.  Ден по-рано, бизнесменът обяви във "Фейсбук" по адрес на Иван Гешев: "Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец". Той направи това минути след брифинга на Гешев, на който тогавашния гл.прокурор отказа да подаде оставка.

Преди 3 години Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република  България от 2012 г.

Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на благоевградчанина Йордан Динов, както и лицата М. В., А. П. и Б. С.

Обвинен е и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на  лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини. На Божков му бяха повдигнати нови седем обвинения, така общо станаха 18.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини