ОбС-Банско реши - безплатно паркиране на електрически коли, 7000 лева за МБАЛ-Разлог и 5000 лв. за инвитро

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Наредбата за платено паркиране на МПС на територията на община Банско претърпя промяна. Тя касае автомобилите и мотоциклетите с електрически двигатели и зелени регистрационни номера, които ще могат да паркират безплатно в зоните за почасово платено паркиране.
 
Извършена беше промяна в Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи с репродуктивни проблеми от Община Банско. Съгласно решението, финансовото подпомагане с общински средства се увеличава от 2000 на до 5000 лв. за едно кандидатствало семейство.
 
Община Банско ще подпомогне със 7000 лв. МБАЛ-Разлог за закупуване на автоматично устройство за запис на образни изследвания в дигитален формат, решиха още съветниците.
 
С друго свое решение те ограничиха изграждането на фотоволтаични електроцентрали върху свободни терени в границите на жилищните квартали и курортни зони в населените места на община Банско. Това ще намери отражение в промяна на Наредбата за специфичните изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Банско.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини