След джаза в Банско е време за опера под открито небе

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Само след броени дни град Банско отново ще се потопи в света на музиката. След джаза идва ред на фестивала за оперна и класическа музика „Банско Опера Фест" ще се проведе под открито небе на централния площад на 25 и 26 август.

Ще бъдат представени различни музикално-сценични жанрове, които ще зарадват любителите на класическото изкуство. На 25 август (петък) от 20:30 часа ще бъде представлението на една от най-популярните творби на италианския композитор Джоакино Росини - комедийната опера „Сeвилския бръснар".

На 26 август (събота) от 20:30 часа зрителите ще гледат мюзикъла "Бодигард", който е с впечатляваща сценография и оригинална оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън. Двете представления са продукция на Държавна опера - Варна.

Не са забравени и най-младите любители на красивата музика. Детска вокално-театрална формация „Таласъмче" ще представи за тях в събота (26 август) от 10:30 часа спектакъла „Трите феи и спящата красавица".

Организаторите на "Банско Опера Фест" - Община Банско, "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" и "Монте Мюзик" напомнят, че входът е свободен, мястото е площад "Никола Вапцаров", а последните дни на август са отличен избор за почивка в полите на Пирин под звуците на класическата музика. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини