Община Сандански чака финансиране на ремонти на улици

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански
Община Сандански изготви и внесе за финансиране в Министерство на регионалното развитие и благоустройството два важни технически проекта за подобряване на градската, пътна и техническа инфраструктура.
Внесените два проекта за път „Южна дъга“ и ул. „Шипка“ (продължение на ул. „Пирин“) са с одобрена техническа документация и издадени разрешения за строеж.
 
Доизграждането на първия обект е важно и наложително, за да се осигури лесен и удобен транспортен достъп от ул. „Стефан Стамболов“ (Околовръстен път) до кв. „Изгрев“. Общата дължина на пътния участък е 881 метра. Проектът включва изграждане на водопровод и канализация, бетонова пътна настилка, защитни пътни съоръжения (мантинели), улично LED осветление. Общата стойност за довършването на път „Южна дъга“ е 1 169 350, 14 лв. с ДДС.
 
Вторият внесен проект е за изграждане на улица „Шипка“. Тя е продължението на ул. „Пирин“ и е пътната връзка с ул. „Надежда“ в непосредствена близост до Спортно училище „Пейо Яворов“. Общата дължина на новопроектираната улица е 260 метра.
 
Проектът включва изграждане на водопровод и канализация, асфалтова пътна настилка и нови тротоарни площи. Общата стойност е 430 230, 87 лв. с ДДС.
 
Реализацията на двата пътни и инфраструктурни ще направи по-добра и по-ефективна мобилната свързаност в кварталите на град Сандански. Това ще създаде по–удобен транспортен достъп за живеещите в тях, а и ще улесни автомобилния трафик в централната градска зона.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини