Плажно време и много слънце днес, но ще има и кратки валежи

Плажно време и много слънце днес, но ще има и кратки валежи

Днес облачността ще е променлива, над Западна България - често значителна и на много места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. В Източна България ще има повече слънчеви часове, там само на отделни места, главно в следобедните часове ще превали. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, в София - около 24°.

Над планините в Западна България облачността ще бъде предимно значителна и ще има краткотрайни валежи от дъжд. На отделни места валежите ще са интензивни, ще има и гръмотевична дейност. В планините на изток облачността ще е променлива и само на отделни места ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 22-25°, на север от нос Калиакра - около 15°. Вълнението на морето ще е предимно 3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини