Банско и Закопане обмислят нови общи проекти

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Поредната ползотворна среща между партньори, приятели и съмишленици, каквито са ръководствата на община Банско и планинския курортен град Закопане, се проведе днес. Кметът Иван Кадев, заместниците му Сашка Въчкова, Стойчо Баненски и Костадин Атанасов, секретарят Иван Докторов и директорът на НП“Пирин“ Росен Баненски бяха домакини на делегация от полския град Закопане в състав - Лешек Дорула, кмет на Закопане, Малгожата Внук и Казимиерж Конарски.

Участниците в срещата със задоволство констатираха, че през 15-те години, откогато датират неформалните и официалните връзки на двете планински общини, са установени трайни отношения в туризма, културата, спорта.

Побратимените градове Банско и Закопане и в бъдеще ще продължат съвместната си работа за реализиране на проекти с европейско финансиране и за обмен на добри практики. В работната среща беше заявено общо желание да се разшири сътрудничеството за размяна на гостувания на младежки групи, на самодейни състави и спортни отбори.

Гостите от Полша специално са поканени да посетят Банско по време на 26-ото издание на Банско Джаз Фестивал.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини