ОИК-Якоруда прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Конарско

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Общинската избирателна комисия в Якоруда прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Конарско - Ахмед Ахмед. 

Решението на ОИК е след сигнал за конфликт на интереси от 12 април тази година на Абибе Сали Сюлейман.

Според жалбоподателката кметът е нарушил член 41 от ЗМСМА, според който кметовете на общини и кметските наместници не могат да извършват търговска дейност за времето на управленските им мандати.

Управникът на Конарско обаче се оказал регистриран като търговски пълномощник на следните търговски дружества: ЕООД „Диамант Рубин“ — 201137484, ЕТ „Ахмед Ахмед — Рубин-Хава Мехмед“ — 101791757, с което нарушава чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА.

Кметът е действал като търговски пълномощник на фирмата, която се води на съпругата му Хава М., тоест е бил упълномощен от нея още през 2014 години с редовно пълномощно, издадено на 23 декември същата година, да извършва посочените в пълномощията действия.

ОИК — Якоруда не призна декларациите за оттегляне на пълномощните, поради това, че не е спазена същата форма, в която са пълномощните. Има подпис на упълномощителя, но липсва съдържанието на пълномощните и така тези декларации не са валидни и не предизвикват правни последици. Освен това, липсва уведомлението, с което е връчено оттеглянето на пълномощните, защото оттеглянето е валидно от датата на връчването

На тези основания ОИК-Якоруда реши да прекрати предсрочно мандата на Ахмед Ахмед.

Препис от решението ще бъде изпратено в Централната избирателна комисия, на председателя на общинския съвет и на Ахмед Ахмед в тридневен срок от влизането му в сила.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Благоевград на основание чл. 459 от Изборния кодекс.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. До Бедата Османова
    Вън, вземи с теб и стадото ти. И заминавайте при американката. Там дали ще ви дадат да крадете., или отивате на топло. За затвора сте. Скоро ще е.
  2. До Беди и Карафеиз
    Якоруда не ви иска Беди Осман и Карафеиз,и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.
  3. До ГЕРБ Якоруда
    Марио Асьов за кмет и той посочва кметове за населени места. 100% победа. Тези пиявици са за изхвърляне и от града и от селата. Покажи им че можеш момче и стани освободител на Общината. Явно другите толкова си могат.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини