Тридневен събор с много енергия и усмивки разтърси село Илинденци

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни
С тридневен събор жителите и гостите на село Илинденци отпразнува традиционния народен събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание, който събира от близо и далеч признателните потомци на това древно и същевременно младо селище, със самобитен и съхранен родолюбив български дух.
 
Празниците започнаха от петък вечерта с народен оркестър и продължиха в събота вечерта на площада, с участието на децата от ДГ “Патиланци“- с. Илинденци, фолклорна певческа група „Мрамор” при Народно читалище „Климент Охридски” - с. Илинденци и прекрасните изпълнения на Мъжка фолклорна група “Веселие” и Фолклорен ансамбъл “Веселие”.
 
За доброто настроение на жителите и гостите на село Илинденци се погрижи обичаният певец Георги Илиевски и хороводен оркестър. Неизменната празнична заря осени небето на с. Илинденци и даде началото на кръшните и весели хора с които жителите и гостите на с. Илинденци се веселиха и забавляваха до късните часове на нощта.
На Пехливанските борби в неделя, малки и големи борци показаха спортсменски хъс и борбен дух, който неизменно е част от народния празник! Неделната вечер на площада в с. Илинденци също бе изпълнена с много настроение и веселие за което се погрижи празничен хороводен оркестър.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини