Продължават протестите в Цалапица след убийството на Димитър

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Районната прокуратура в Пловдив ще поиска от съда 19-годишните близнаци от село Цалапица да бъдат задържани за постоянно.

Двамата братя бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов. Той беше открит пребит до смърт и заровен след 7-дневно издирване.

В селото се носят различни слухове за мотива, довел до убийството му. Основните версии са пари или наркотици. Междувременно недоволството в село Цалапица продължава.

Снощи за поредна вечер имаше шествие. Хората искат доживотни присъди за тежкото престъпление. Протест ще има и днес в 14.00 ч.В населеното място се организира и подписка. 

„Искаме оставки и пълна проверка за немарливостта на МВР-Стамболийски. Всичко са прикривали. Искаме двете фамилии, замесени в убийството, да се изселят”, каза в ефира на „Здравей, България” втората майка на убития – Валерия Петрова.

„След първото отразяване в медиите, Наска Бакалова – майката на убитото дете, беше привикана в полицията, за да й се търси отговорност защо каним медиите да разгласяват случая. Предполагаме, че има чадър от полицията. Настояваме за незабавна проверка”, заяви Пейчо Малинов, чичо на убития.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини