Обновяват Дома на културата в Сандански

Снимка: Sandanski.org
Снимка: Sandanski.org

Община Сандански представи днес проекта „Повишаване на енергийната ефективност на сградата на РУП и РС ПБЗН”. Стойността е 845 807.20 лева, от тази сума 708 736.12 лева са финансиране от Европейския фонд за регионално развитие, 125 071.08 лева са национално съфинансиране, а собственият принос на общината е в размер на 12 000 лева. Продължителността на проекта е 30 месеца – от 16 септември тази година до 16 март 2019 година. Ремонтните дейности се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж”.

Ще бъдат санирани още сградите на кметството, на  детска градина "1 юни", на Дома на културата в курортния град. Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са на обща стойност 3 755 756 лева. За прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградата на общинската администрация ще се инвестират 487 539 лв. Подмяната на дограма, топлинното изолиране на външните ограждащи елементи, в т.ч. покрив, под и стени, в детската градина "1 юни" ще струва около 363 000 лева. 

Домът на културата в Сандански също ще придобие нов облик, а стойността на проекта е 2 059 720 лв. Всички системи за поддържане на микроклимата, съобразени с европейските норми и изисквания, ще бъдат включени в дейностите за изпълнение на мерките за енергийна ефективност. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини