Внезапно издъхна бившият социален министър Иван Нейков

Иван Нейков, фото: bTV
Иван Нейков, фото: bTV

На 68-годишна възраст внезапно почина Иван Нейков, съобщи съпругата му Светлана Нейкова, цитирана от БТА.

Нейков е роден на 17 април 1955 г. в Хасково. Завършва право в Софийския университет и до 1990 г. е инспектор юрист в Главната инспекция по труда. Той е бивш министър на труда и социалната политика, юрист и бе един от най-добрите специалисти по трудово право.

Между 1990 и 1997 г. Иван Нейков работи в КНСБ първо като завеждащ правния отдел, после като заместник-председател на синдиката. През 1997 г. е назначен за министър на труда и социалните грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски, като остава на този пост и в правителството на Иван Костов. През последните години Нейков бе председател на Балканския институт по труда и социалната политика.

Кончината му коментира и икономистът Мика Зайкова. Във Facebook тя написа: „Скъпи приятели, с болка на сърцето ви съобщавам, че е починал Иван Нейков. България загуби голям експерт, а аз - скъп приятел”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини