Sofia Eagles: В търсене на следващата баскетболна звезда на България

Sofia Eagles: В търсене на следващата баскетболна звезда на България

В София стартира нов баскетболен проект, който ще се стреми да изгради следващите звезди на България. Sofia Eagles е част от ESG стратегията на българската логистична компания EuroSpeed. „Основаната ни цел е популяризиране на баскетбола в България сред най-малките, ангажиране на повече спортуващи деца и разбира се изграждане на следващите звезди в този спорт. Ние сме вярваме, че всяка една успешна компания в България, трябва да е активно ангажирана с локалната си общност. Изключително сме щастливи, че най-голямата ни звезда в момента, Александър Везенков застана зад проекта и имаме неговата подкрепа на всяко едно ниво“, споделя Николай Рашков, оперативен директор на EuroSpeed.

Структурата на клуба е изградена по модел на водещи отбори в Европа, като иновативната програма за работа с подрастващи е хибриден модел на две от най-добрите школи на континента. Екипът е воден от треньори със значителен опит в работата с млади играчи, възпитаници на програмата FIBA Europe Coaching Certificate (FECC).

Отборът разполага с 6 закрити мултифункционални игрища, разположени в две спортни бази. Всяко игрище е с по 6 коша и настилка с най-висок международен стандарт за качество.

Екипировка  на отбора е осигурена от GSA, официален партньор на отборите от Turkish Airlines EuroLeague Олимпиакос и Жалгерис. Компанията специализира в производството на висококачествени спортни дрехи, изцяло произведени в Европа и с минимален въглероден отпечатък от дейността си. Освен лидер в баскетболната екипировка GSA e компания с ясно заявена позиция за достигна на изцяло нулеви вредни емисии.

„Нашата мисия е цялостна подготовка на младите играчи, която да даде възможност за максимално развитие на индивидуалните качества на всеки. Целта ни е следващите няколко години Sofia Eagles да селектира и развие играчи от България, които да станат част от националните селекции при подрастващите, както и най-силните баскетболни първенства“, споделя Христо Ценов, спортен директор на проекта.

Volkswagen, като един от най-обичаните и разпознаваеми в България автомобилни брандове и дългогодишен бизнес партньор на компанията, припозна мисията и целите ни и ни подкрепи в това начинание.

Повече информация и записвания тук: https://eaglesbasketball.com

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини