До дни монтират липсващите колчета в Кресненското дефиле

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Всички липсващи разделителни колчета по първокласен път Е-79 в района на Кресненското дефиле ще бъдат възстановени съвсем скоро. По план служители на Областно пътно управление-Благоевград стартират монтажа им през месец август. Вече е направен пълен обход на трасето и се знае точно къде трябва да се монтират нови разделителни колчета.

"Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по него. Нормално е при този трафик да има и чукнати, скъсани, повредени, счупени колчета. Не става въпрос обаче за умишлено увреждане. Такова нещо бе извършено през септември миналата година, когато вандали срязаха 11 ограничителни колчета, но това бе прецеден", заявиха от ОПУ-Благоевград.

От юни миналата година до момента в 16-километровия участък от Е-79 през Кресненското дефиле няма нито един пътен инцидент. Повишаването на безопасността на движение е в резултат на предприетите от АПИ мерки и монтирането на разделителни колчета, с които се ограничи възможността за нерегламентирано изпреварване, както и ограничаването на скоростта до 50 км/ч. При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути.

Преди това трасето бе участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия. От 2016 г. до средата на 2021 г. в отсечката са станали 246 пътни инцидента, а по данни на „Пътна полиция" около 70% от катастрофите са били заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини