ПП-ДБ искат 24 май да е национален празник на страната ни

ПП-ДБ искат 24 май да е национален празник на страната ни

„Предлагаме 24 май да се нарича Ден на българското слово, просвета и културата, и на кирилицата”, каза премиерът акад. Николай Денков. Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" представя проекта си за конституционни промени. Сред предложенията е и 24 май да стане национален празник на България.

„Никой от другите празници не променя статута си, те остават официални. В глава 10 на Основния закон, където са описани герб, химн и флаг, трябва да поставим логично и мястото на националния празник”, допълни министър-председателят Денков. По думите му тази дискусия продължава години наред и по различни причини не е стигнала до краен резултат. „Опитахме се да намерим празник, който обединява, а не разединява”, обясни предложението Денков.

"Представяме конкретните текстове с изменения в Конституцията, зад които застава ПП-ДБ. С колегите от "Правосъдие за всеки" тези текстове бяха изработени. Те стъпват и на едно по-широко политическо съгласие за едно изменение в Конституцията и се надяваме, че ще се появят в Държавен вестник". Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.
 
Източник: NOVA tv
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини