Горски от ЮЗДП спасиха загубило се мече във вилната зона край село Костенец

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Служители на Държавно горско стопанство-Ихтиман към Югозападното държавно предприятие се включиха в акция по спасяването на малко мече, което е на възраст около 3-4 месеца. То слязло от гората в близост до вилната зона край село Костенец. Снощи мечето е било забелязано в двора на една от вилите.

Сигнал за случая е подаден от собственика на имота. Горски служители прогонили животното обратно в гората с надеждата да бъде намерено от майка му. По-късно обаче мечето отново слязло край вилите и се покатерило на дърво, където прекарало нощта. Тази сутрин четириногото отново избягало и влязло в друг имот. Въпреки претърсването на гората майката не е открита.

Мечето е заловено от горски служители от ДГС-Ихтиман и РДГ-София с помощта на служители на природозащитната организация WWF. То ще бъде транспортирано до Парка за мечки в град Белица, където за него ще бъдат положени необходимите специализирани грижи. Междувременно претърсването на района за следи от майката продължава. Ако тя бъде открита, рожбата й ще бъде върната в естествената си среда.

                                         Мече-спасено-горски (1)

                                        

                                        

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини