Забраниха къпането в река Дунав, откриха ешерихия коли

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Забрана за къпане в Дунав въведоха и тази година местните власти в българския участък на реката. Пробата, взета от здравната инспекция, е показала наличие на Ешерихия коли - бактерия, която е възможно да предизвика стомашно чревни разстройства, съобщи Нова телевизия.

В горещите юлски дни брегът на Дунав е привлекателно място за плаж. Едни от най-популярните места край Русе са кейовата стена и плажът срещу остров Люляка, наричан от русенци „Дунавските Малдиви”. Въпреки че навсякъде са поставени табели за забрана за къпане, нарушители има, съобщи Нова телевизия.

„Дунав е дълбока река с много ями, с много подводни течения, с които дори и опитните плувци не успяват да се правят. Често има инциденти в неохраняемите водни басейни. За съжаление, много от тях с фатален край”, твърди Любомир Владимиров - директор дирекция „Екология” в Община Русе.

За опасностите, които крие реката, повечето хора знаят, но други не са съгласни със забраната. На нарушителите на забраната за къпане в Дунав се налагат глоби.

„Санкциите са от 20 до 100 лева. Санкционира се от Общинска полиция-Русе. Патрулите обикалят регулярно по график плажните ивици, където е възможно с автомобил, където не може - пеша, но контролът се осъществява ежедневно”, поясни Владимиров.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини