Димитър Пенев: Франсетата може да са петли, ама в София не пеят

Димитър Пенев
Димитър Пенев

Днес Стратега от Мировяне чества своя 78-и рожден ден. Големият футболист и великият треньор Димитър Пенев е истинска легенда на българския футбол. Уникална личност, с неповторимо чувство за хумор.

Той всъщност е роден на 10 юли 1945 година, но родителите му го записали два дни по-късно – на 12 юли. Като футболист играе в „Локомотив”-София и в ЦСКА. 14 пъти е шампион на България като футболист и треньор, 8 пъти е носител на Купата на Съветската армия, 4 пъти е носител на Купата на България, два пъти – на Суперкупата на България.

Черешката на тортата в кариерата му е завоюваното четвърто място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, когато е селекционер на националния ни футболен отбор. Избран е за треньор №1 на 20-и век у нас.

Своеобразният му хумор е пословичен и бисерите му остават в историята, както и постиженията му като футболист и треньор.

Усмихнете се с уникалния шопски хумор на Пенев:

Тая репортерка уж мене питаше, а все към играчите зяпаше. Ако знае началникът й как се оглежда, ще я изгони. Там нямат ли мъже в тия вестници?!

Криза имало... Каква криза - днеска един в магазина напълни 2-3 големи кошници. На продавачката и се схванаха ръцете да му брои парите.

На корнера няма да стоите на едно място и да си бъркате в носовете. Движете се, движете се, гледайте си играча накъде отива, не го изпускайте.

С олио ли ви мазаха за тоя календар? Приличате на пехливани. Ние, дъртите, ако се бяхме съблекли, жените щяха да ни изгонят.

Интер...нет, Милан... нет, какви са тия щуротии?! Аз само вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам! Това е за младите, не за стар човек като мен.

Джиесемът ми се повреди - аз натискам копчетата, той пее. Егати техниката!

Тоя не може да пие. Обърна една водка и взе да кудкудяка.

Тая бутилка трудно се отваря. Като стара мома е...

Студентски град да го кръстим Топъл град. Така викам, аз. Та вие всяка вечер сте там и вдигате градусите

Който прекали с другото гориво, моментално да мине на бира!

Удоджи, к'во гледаш като гладен шоп пред бакалия?

Не видях порно на този мач, нямаше голи хора.

Франсетата може да са петли, ама в София не пеят.

Добра загуба.

Като дойде нов в отбора, трябва да му е ясно следното - всеки полусезон да направи 10 силни мача, 2 средни и 1 слаб. Ето ти ги 15 срещи.

За съжаление минералната вода калцира мозъците на футболистите и не е никак лесно да работиш с тях.

Бях се настроил да гледам Черноморец и Левски на 1 януари, но все пак тогава футболистите няма да се наспали.

Пак казвам, че всичко върви така, както съм го планирал. Добър съм в планирането и други такива неща като него.

Следващите Стоичков и Бербатов ще се родят, когато намалят цените и стеснят Студентски град. Тогава младите ще посещават по-рядко това градче. 37. Съблекалнята стана като хан!

Дъно е имало и пак ще има. Винаги ще има дъно...

Срещу студените швеци ще ни е трудно, ама аз си мисля, че все някак си ще ги пробием. Длъжни сме, иначе феновете ще пробият мене.

Имам само едно изискване - екскурзоводката да бъде на средна възраст.

Никой да не се качва в автобуса, преди да е дошъл!

Слънцето какво е малко, а огрява цялата земя... Как работи , само учените знаят!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини