Слънцето грее все по-силно, следобед за разхлаждане ще вали дъжд в Западна и Централна България

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност; ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток; след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, малко по-ниски на места по високите западни полета и по Черноморието, в София - около 28°.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини