8% по-евтин природен газ през юли от предишния месец

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

КЕВР утвърди 60,58 лв./Mwh за цена на природния газ за месец юли, съобщиха от енергийния регулатор. Според информацията това е намаляването на цената с над 8 % спрямо юни. Утвърдената цена от 60,58 лв./MWh е с 8 % по-ниска от цената за миналия месец, която беше в размер на 65,82 лв./MWh.

Цената не включва таксите за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

В утвърдената цена на природния газ са включени компонентите цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, компонента за дейността „обществена доставка“ и компонента за компенсиране на разходи, които покриват разходите на "Булгаргаз" ЕАД за съхранение на количества в газохранилището в „Чирен“, в изпълнение на задължения по Плана за действие при извънредни ситуации.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини