Град Банско - красив и вдъхновяващ с 50 нюанса зелено!

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Община Банско отново залага на код „зелено” през летните месеци. Градът впечатлява жители и гости със своята зелена и хубава премяна. На прага на фестивалното лято навсякъде никнат и радват окото цветя и дървета. Местната администрация отделя специално внимание и усилия градът да бъде цветен и красив.

Зелените площи в различните места в градската част са обогатени с цветни композиции, изпълнени в различни цветни нюанси. Сезонните цветя са съчетани с листно-декоративни видове и внасят неповторими щрихи и колорит.

Направен е подходящ подбор на цветята така, че цветовете им да радват всички жители и гости на града през целия сезон. Всяка година една трета от разсада на лятно цъфтящите видове се отглежда и произвежда от общинските служители. Те полагат целогодишни грижи за поддържане и обогатяване на зеленото и цветно богатство в община Банско. Работят ежедневно и за запазване на съществуващата дървесна и храстова растителност и нейното допълване.

Призивът на всички, които правят тази цветна магия в града под Тодорка, е да се пазят засадените цветя и фиданки, на които да се радват всички!

                                       Банско-зелено-2023 (3)

                                      

                                      

                                      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини