Община Благоевград купи нов микробус за Дома за стари хора

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград закупи чисто нов микробус с 8 плюс едно места за Дома за стари хора "Света Петка" в квартал "Струмско". По този начин възрастните хора ще са по-мобилни. Те обичат да посещават различни събития, да ходят на разходки. С новото возило ще може да пътуват и да се социализират. 

Дом за стари хора "Света Петка" скоро ще бъде разширен. Очаква се финансиране за изграждане на нова сграда в двора на социалното заведение. Целта е да се предоставят стаи, в които обитателите да са сами или най-много по двама. В момента в някои от помещенията са по трима души. Капацитетът на Дом за стари хора "Света Петка" е 87 души, но сега не е запълнен, има десетина свободни места.

В новата сграда ще се настанят 25 лица. Там ще се направи по-голяма зала за кинезитерапия, в която ще има повече уреди, ще се изгради ново гладачно помещение, както и помещение за съхранение на бельото.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Илия
    На предаването на ключовете присъства и Милена. Човек с нисък морал. Същество, което се държи с хората като с парцалки.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини