След среща на КНСБ в Благоевград: Увеличението на доходите е основен проблем в културните институти в Пиринско

Снимка: КНСБ
Снимка: КНСБ
Председателят на Независима синдикална федерация "Култура" към КНСБ - Борис Начев, и областният координатор на КНСБ за Благоевград Силвия Христова проведоха вчера важна среща с председателите на синдикалните организации в Регионален исторически музей-Благоевград, Фолклорен ансамбъл „Пирин“, Регионална библиотека ,,Димитър Талев‘‘ и Музеен комплекс - град Банско.
 
На нея бяха дискутирани проблемите, свързани с увеличението на доходите, работните заплати и условията на труд в културните институти, както и приемането на бюджет 2023 г.
 
Обсъдена бе нагласата на служителите в тези културни институти за протестни и стачни действия, ако исканията за увеличение на средствата за култура не бъдат изпълнени.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини