Паника в Москва - празни рафтове, опашки, разпродадени полети

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Билетите за директните полети към Тбилиси, Астана и Истанбул вече са изчерпани, съобщи австрийското издание „ое24“, цитирано от NOVA tv.

Жители на Ростов разказват за дългите опашки по бензиностанциите. В магазините за хранителни стоки в Ростов на Дон, Москва и Воронеж също се съобщава за натоварен трафик, както и за празни рафтове. Поради това в някои магазини са ограничени продажбите на продукти като захар, сол, брашно, масло и зърнени храни.

Асоциацията на производителите на хранителни продукти заяви пред държавната информационна агенция ТАСС, че няма причина за безпокойство, запасите са достатъчни. Запасите от храни в Ростовска област също са достатъчни, "складирани са запаси за една седмица", заявиха от асоциацията.

Борбата за власт в Русия продължава да се изостря. Ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин отправи предизвикателство към министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. Ако те не дойдат при него, наемниците на Вагнер ще тръгнат на поход чак до Москва, заяви Пригожин. В речта си днес преди обед президентът Владимир Путин нарече бунтовниците "предатели".

По-късно през деня бе съобщено, че колони на ЧВК „Вагнер“ са се насочили към Москва. Преди минути Пригожин съобщи в канала си в Телеграм, че бойците вече са на територията на Московска област.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини