Дъждът се мести край морето, новата седмица започва с много слънце и високи температури

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Жълт код за опасни валежи има днес в 7 области в източната част на страната, дъждът се мести край морето. В Западна България след обяд валежите спират в много райони, слънцето ще пробие през облаците. 

Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 21 градуса, според прогнозата на НИМХ.

В планините обаче до обяд ще вали и гърми, после умерен вятър ще разчисти облаците. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8 градуса. 

По Черноморието облачността ще бъде променлива, около и след обяд - значителна и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. На брега термометрите ще се качат до 27 градуса, а сред вълните от 2-3 бала - до 25 градуса. 

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини