Зарибяват реки в Югозападна България с над 100 000 балкански пъстърви

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

15 000 рибки вече са разселени в реките в района на горските стопанства Симитли, Кресна, Катунци и Струмяни. Зарибителният материал е доставен от Пъстървово стопанство „Тошков чарк“.

Кампанията по зарибяване на горните течения на реките с балканска пъстърва се провежда в периода 15.06.-20.06.2023г. Зарибяването ще се извърши на територията на 22 стопанства. След приключването му се очаква над 100 000 рибки да обогатят реките на Югозападна България.

Балканската пъстърва (Salmo trutta fario) е най-ценният и най- бързо изчезващ вид в нашите реки. Затова и едно от ловно-стопанските мероприятия на територията на ЮЗДП е всяка година да се извършва разселване на на този вид риба в подходящи за целта реки.

                                                 Зарибяване-риби

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Куцузо
    Хора от Якоруда, вие познавате кой ви управлява последните 20 години, ..покойника и наследниците му Бедата и Карафеизо. Докъде ви докараха, да сте най бедни и безработни в района. Сложиха целата римска махала да мете улиците, и братовчедите си в социалния патронаж... това ли е грижа за хората.. нито едно отворено работно място, нито един цех, нито една работилница, нищо... само програми от които ви крадат... и ви запазват очите... обаждат се в другите вестници да трият коментарите за да ви държат в мъгла... отворете си очите заспал просто племе
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини